2024-01-20 254 views
店名: 我愛伊斯坦堡地址: 馬灣大街村北335號地舖環境: 4/5價錢: 4/5味道: 5/5聽聞馬灣有間家人氣土耳其咖啡店 ,特地週末到馬灣呢邊,為繁忙既生活充充電XD😆不得不說真的很喜歡這個地方,好有慢活渡假既感覺😊 拉絲地道小麥拼盤 ❤️❤️❤️❤️❤️$168這款甜品採用了土耳其小麥蛋糕,並且增加左芝士,配合番香港人既口味,蛋糕鬆軟,又有芝士牽絲,好玩又好食🤤🤤🤤 蛋糕上面有開心果酥,嚼勁十足,再配合土耳其既玫瑰果仁軟糖 ,酸酸甜甜,超好食🥰,可惜其他香港既地方無得買😟所以黎依度一定要試呀😍強烈推薦!!!香草雞肉卷 ❤️❤️❤️❤️❤️$98沙律配上醋汁,清新爽甜🤤雞肉卷香氣四溢而來,豐富足料,令人食指大動🤤雞肉配上新鮮蔬菜,口感層次豐富,十分惹味👻土耳其鴛鴦雪條配拿鐵咖啡 ❤️❤️❤️❤️❤️$78土耳其茶混合咖啡模仿左香港特有既鴛鴦口感,奶泡香滑🤤冰沙雪條仲可以點泡泡食,甜甜的,鴛鴦配雪條既組合挺新奇有趣😆啤啤咖啡冰 ❤️❤️❤️❤️$58清爽檸檬Soda 再配上可愛既咖啡味啤啤,打卡之選🤩土耳其熱沙咖啡Workshop ❤️❤️❤️❤️❤️$80跟主菜加$80就可以體驗煮土耳其咖啡啦XD 😍店員一邊示範會一邊講解土耳其

店名: 我愛伊斯坦堡

地址: 馬灣大街村北335號地舖

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 5/5

拉絲地道小麥拼盤 ❤️❤️❤️❤️❤️

香草雞肉卷 ❤️❤️❤️❤️❤️
沙律配上醋汁,清新爽甜🤤
雞肉卷香氣四溢而來,豐富足料,令人食指大動🤤
雞肉配上新鮮蔬菜,口感層次豐富,十分惹味👻

土耳其鴛鴦雪條配拿鐵咖啡 ❤️❤️❤️❤️❤️
土耳其茶混合咖啡模仿左香港特有既鴛鴦口感,奶泡香滑🤤

啤啤咖啡冰 ❤️❤️❤️❤️
清爽檸檬Soda 再配上可愛既咖啡味啤啤,打卡之選🤩

土耳其熱沙咖啡Workshop ❤️❤️❤️❤️❤️
跟主菜加$80就可以體驗煮土耳其咖啡啦XD 😍店員一邊示範會一邊講解土耳其咖啡既由來同埋文化~
土耳其中度烘焙咖啡粉比較重果仁味,咖啡易入口,飲完都吾會訓吾著ga😲
係土耳其就會用白沙煮咖啡,而香港原來係用馬灣沙灘嘅沙煮,真係好Surprise呀😲😲😲
最後煮完既熱沙咖啡用橙皮作器皿,橙香配咖啡,增加了果香味🤤🤤
必試既活動!!! 😝😝😝