2012-03-18 28 views
星期六, 屋企各人突然各有節目,剩底我同阿媽兩個人, 我地不約而同就諗起小南國, 就決定試下。即日中午打電話去訂位, 都已經full booking, 唯有早d 出去等位。六點半去到, 已經有好多人o係門外等緊, 我地攞左飛之後,就周圍行下,睇下野。行到咁上下, 7:15 去到, 咁岩就叫到我地, 一去到即有位。睇完晒d 套餐, 唔係咁岩食, 決定散叫。黎之前o係openrice 做定功課,醉雞係推薦。仲有叫左最中意gei上海野食, 小籠包,灌湯生煎包, 阿媽最中意gei叉子鬆,荵油拌面, 同埋甜品棗泥千層糕。醉雞最快到, 酒味幾濃,但好似咸左少少, 但都ok. 雞肉唔鞋, 同埋成碟好見食, 食到尾。叉子燒餅幾酥, 但d 肉鬆就平淡左d, 如果有少少辣味會更正荵油拌面好香,面有咬口, 好味小籠包,灌湯生煎包都係唔太夠熱, 但係生煎包d 湯汁都幾夠, 好味。服務唔錯, 侍應跑住過黎幫你,抵讚

睇完晒d 套餐, 唔係咁岩食, 決定散叫。

荵油拌面好香,面有咬口, 好味

服務唔錯, 侍應跑住過黎幫你,抵讚
2012-03-03
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 醉雞
  • 荵油拌面