2019-04-03
成日話減肥減肥跟住就走咗去食 有時突然之間想打邊爐都知道唔健康㗎啦 唯有揀番啲健康少少嘅湯底同餸菜安慰下自己今日特登去到銅鑼灣行街想打邊爐但係附近都冇咩出名嘅鋪頭 行吓行吓就比一個派傳單嘅人吸引左去呢間鋪頭呢個地點都有少少偏僻 喺鵝頸橋附近 如果唔係派傳單嗰個人我可能都唔知有呢間野存在 但係去到嘅時候都覺得幾驚喜 因為佢好多湯底都係出邊未見過嘅 今次我哋就諗住食好啲 叫咗佢嘅海鮮餐$398/pp 湯底我哋就選擇咗白肉卜卜蜆 湯底不得不提呢個世界級響鈴好似話係鋪頭自己整但係每人得一舊有少少唔夠喉都幾有特別同埋足料 一隻隻嘅蜆肉差唔多成個鍋都係 雖然呢個價錢係有少少貴但係海鮮有生蠔龍蝦其實都幾回本 肉方面我哋就叫咗羊肉 呢個羊肉都幾抵讚因為一啲都唔腥 同埋幾大碟兩個人食一碟肉都食唔晒 同埋唔會好多脂肪個人覺得肉脂肪比例啱啱好。呢度比其他鋪頭唔同嘅就係多咗好多自己設計嘅丸 都幾特別起碼唔成日同一樣野另外呢度最好嘅就係紅酒白酒任飲雖然唔係話非常靚嘅酒但係都值回票價
呢個地點都有少少偏僻 喺鵝頸橋附近 如果唔係派傳單嗰個人我可能都唔知有呢間野存在 但係去到嘅時候都覺得幾驚喜 因為佢好多湯底都係出邊未見過嘅 今次我哋就諗住食好啲 叫咗佢嘅海鮮餐 $398/pp 湯底我哋就選擇咗白肉卜卜蜆 湯底 不得不提呢個世界級響鈴好似話係鋪頭自己整但係每人得一舊有少少唔夠喉 都幾有特別同埋足料 一隻隻嘅蜆肉差唔多成個鍋都係 雖然呢個價錢係有少少貴但係海鮮有生蠔龍蝦其實都幾回本 肉方面我哋就叫咗羊肉 呢個羊肉都幾抵讚因為一啲都唔腥 同埋幾大碟兩個人食一碟肉都食唔晒 同埋唔會好多脂肪個人覺得肉脂肪比例啱啱好。
呢度比其他鋪頭唔同嘅就係多咗好多自己設計嘅丸 都幾特別起碼唔成日同一樣野 另外呢度最好嘅就係紅酒白酒任飲雖然唔係話非常靚嘅酒但係都值回票價