2023-02-09
秘魯菜喺香港真係好少見🤫整體食物都好清新 醬汁都係酸酸鹹鹹咁 幾開胃✨餐廳嘅午市套餐都幾抵食 難怪爆晒人 坐滿成間餐廳🍴.📌是日餐湯 (set)個湯飲落有好濃嘅蒜, 洋蔥, 蔥, 薑黃味🧄🧅仲帶有少少南瓜味 味道好特別🎃飲落幾creamy 仲有啲炸蒜 多左啲咬口🥳.📌海鱸魚他他薯蓉 $128他他食落去超級爽口嫩滑 而且鮮味十足🐟如果份量再多啲就好🥺薯蓉好軟滑 食落鹹鹹酸酸 仲有少少芥末同洋蔥味 比平時食嘅重口味少少🥔薯蓉入口好綿滑 夾埋他他一齊食 口感好豐富 超夾💯旁邊仲有酸酸鹹鹹嘅七味粉沙律醬 紫色嘅就係卡拉馬塔橄欖 味道濃到同食橄欖冇分別 鍾意食橄欖嘅一定鍾意🫒.📌秘魯特色芝士餡餅 $128餡餅成隻炸餃子咁 好得意🥟本身見到個價錢都有啲貴 不過原來好大隻🤩餃子係焗嘅 外皮食落微脆 帶煙韌😛內餡有巴馬臣同水牛芝士 芝士鹹香味唔算好濃 芝士嘅奶香味就好出🥛一切開啲芝士漏晒出黎 仲可以拉絲添 芝士嘅份量好多 但一啲都唔漏 芝士控一定好滿意🧀另外有啲洋蔥紅椒粒同阿根廷青醬喺面頭🫑🧅青醬都幾酸 令餡餅味道更豐富開胃💚.📌煙燻豬肉三文治及一個配菜 $130平日會有Lunch set 價錢都幾抵
📌是日餐湯 (set)
📌海鱸魚他他薯蓉 $128
📌秘魯特色芝士餡餅 $128
📌煙燻豬肉三文治及一個配菜 $130
平日會有Lunch set 價錢都幾抵🤑可以揀一款配菜: 雜菜沙律, 烤蕃薯, 醬條, 蒜香飯 揀左雜菜沙律 原來同三文治內餡嘅洋蔥沙律係一樣嘅🧅🥗煙燻豬腩肉係厚切嘅 肥瘦均勻 感覺似係慢煮豬腩肉 好淋又入味🐷不過個煙燻味就唔太出濃 味道同平時煲湯嘅豬骨差唔多味 不過就多左醬汁味🤣好特別嘅係 入面仲加左啲清甜嘅蕃薯 口感味道更有層次🍠加埋沙律 食落更清爽🥬Chulls麵包烘得好脆 帶有微微甜味 完全冇比醬整到淋晒🍞醬嘅份量好適中 酸酸鹹鹹咁 一啲膩嘅感覺都冇😚
📌招牌秘魯烤雞半隻 $158
同樣係Lunch set 烤雞揀左雜菜沙律同烤蕃薯😆估唔到配菜份量都會有咁多😍
📌秘魯油炸鬼配朱古力醬 $68
平時食嘅西班牙炸油條係比較脆身同甜🇪🇸但呢到嘅就有少少唔同 食落有少少似窩夫嘅感覺🧇油炸鬼炸到微脆 咬落就係鬆軟淋淋地 唔油膩🫶🏻加左啲椰絲同埋少量砂糖 食落一啲都唔甜 比起平時嘅churros感覺健康好多🥰朱古力醬好稀 微甜 點油炸鬼都唔錯🍫烤焦糖香蕉 焦糖味唔太突出 食落同平時食蕉差唔多 🍌
📌Espresso +$20
味道係偏酸 帶點苦澀☕️