2020-07-19 187 views
每次到大角咀經過呢間𝐊𝐢𝐧𝐭𝐚𝐫𝗼「日本料理研究所」都一定係排住長長人龍 店內面積不大坐位唔多 排隊需時比較長 大家自行決定要唔要喺炎炎夏日下等起碼20分鐘以上🙈 建議可行嘅話可以非繁忙時段去避免等候😆.用餐位置都係坐向廚房 可以睇到廚師即場製作烏冬👨🏻‍🍳 因為第一次幫襯 所以先試最為熱門嘅雞肉入沾白布烏冬($86) 湯內有雞肉、茄子、大蔥嘅主要食材 味道清甜😋 旁邊放咗一片片嘅白布烏冬 請無視小編唔識揸筷子🌝 相機食先嘅時候 夾起嘅烏冬一直下滑🙈.先將一片白布烏冬放到湯中稍微侵一侵再食 烏冬質感真心好滑同時亦頗咬口 絕對唔係一夾就散 未咬到底就爛🙅🏻‍♀️ 烏冬厚薄適中 覺得厚度唔夠嘅你可以選擇摺埋 嚟食 一樣咁正😂湯雖然唔係濃稠嗰種 但仍然掛到湯嘅味道 餐盤上另外仲有個三格小盤分別放咗日本芥末、薑茸、蔥嘅調味🤞🏻