2023-06-13 70 views
今日中午喺尖沙咀食咗一間唔錯嘅手工意粉餐廳,整體食物質素都好出色,而且份量都足夠。餐包新鮮香脆,一口咬落去,好鬆脆,好有層次感😋。 餐湯係黃番薯湯,湯底濃郁,令人感到溫暖又舒服。前菜有黑醋車厘茄沙律,新鮮嘅車厘茄加上水牛芝士,味道鮮甜又香濃,令人回味無窮🍅🧀。香煎鱸魚,個魚肉鮮嫩多汁,外皮煎至金黃酥脆,配上醬汁同乳酪沙巴翁,味道獨特,酸甜味同奶香完美結合,令人食到停唔到口😍🐟。 主菜方面,我哋試咗雞胸菠菜忌廉手打意粉同煙三文魚三文魚籽手打意粉。雞胸菠菜忌廉手打意粉,意粉煮得恰到好處,有嚼勁又唔會太軟,配上忌廉醬同新鮮菠菜,味道鮮美又營養豐富🍝🍗。至於煙三文魚三文魚籽手打意粉,三文魚肉質鮮嫩,手打意粉更加彈牙,每一口都令人陶醉不已🍝🐟。食飯梗係要有甜品。焙茶芝士蛋糕口感細膩,濃郁嘅芝士味道同焙茶香氣交織,簡直係甜品愛好者嘅夢幻組合🍰😋。伯爵茶奶凍清香醇厚,口感滑膩,一口咬落去,滑捋捋,仲有啲玫瑰花瓣香味😊 最後,我叫咗杯熱咖啡作為完美嘅結束。整個用餐體驗真係非常滿意,食物質素高,服務態度好,環境舒適,真係一個好適合聚會同享受美食嘅地方☕️😊