2020-11-19
之前上網發現咗呢度,原來係主打tapas嘅,意思大概就係好多種唔同嘅小食。酒吧入到去發現舖頭啱啱開咗唔係好耐,裝修格局都超靚,而且店員亦都好好人同我哋介紹左呢度嘅食法,小食起碼有20種以上,亦都有分為冷盤熱盤。佢嘅好處就係就算兩個人都可以食到好多種唔同嘅嘢,而且每樣都好特別。第一樣食嘅就係呢個棒棒鵝肝,凍凍地嘅鵝肝撈埋啲開心果食真係幾特別雖然佢食落邪惡左d,但係送酒一流。講返嘢飲先,作為一間酒吧當然咩酒都有得叫啦,但店員推薦嘅就係幾款特製嘅Gin tonic同平時飲開嘅唔同佢加咗其他元素例如英國茶同埋其他生果落去,令到呢杯酒嘅味道昇華我同朋友就帶咗兩款唔同嘅,最中意嘅就係呢杯有英國茶溝埋一齊嘅,估唔到飲酒都會有茶味,而且味道非常之夾之後仲有個炒青口,味道亦都超正真係想連啲汁都啜埋仲有呢個西班牙式嘅肉丸,大大粒勁滿足,撈埋啲蕃茄汁超正之後仲嗌左個主菜係一個好特別嘅牛扒,竟然係配薯餅同埋上邊一粒粒嘅控紅胡椒,估唔到食落有幾夾。最後仲食咗個招牌嘅西班牙油條作為結尾今次真係食得超開心,而且又可以試到好多唔同嘅種類,鍾意同朋友吹水食下野飲下酒就一定要嚟呢度啦
佢嘅好處就係就算兩個人都可以食到好多種唔同嘅嘢,而且每樣都好特別。 第一樣食嘅就係呢個棒棒鵝肝,凍凍地嘅鵝肝撈埋啲開心果食真係幾特別雖然佢食落邪惡左d,但係送酒一流。
講返嘢飲先,作為一間酒吧當然咩酒都有得叫啦,但店員推薦嘅就係幾款特製嘅Gin tonic同平時飲開嘅唔同 佢加咗其他元素例如英國茶同埋其他生果落去,令到呢杯酒嘅味道昇華 我同朋友就帶咗兩款唔同嘅,最中意嘅就係呢杯有英國茶溝埋一齊嘅,估唔到飲酒都會有茶味,而且味道非常之夾
之後仲有個炒青口,味道亦都超正真係想連啲汁都啜埋
仲有呢個西班牙式嘅肉丸,大大粒勁滿足,撈埋啲蕃茄汁超正
最後仲食咗個招牌嘅西班牙油條作為結尾