2025-01-13 1001 views
每次經過尖沙咀,都想試這店,可惜,這店經常排長龍,終於星期四晚可以食到這店,當晚我哋沒有揀湯鍋,只是簡單地點了:1) 三三脊骨湯跟白飯一碗,排骨炆得非常之腍,湯汁亦完全滲晒入啲肉裏面,所以排骨肉非常入味,但略嫌味道濃咗少少,不過仍不減美味度,湯𥚃還有娃娃菜,有菜有肉,不錯😄2) 韓國雲吞湯拉麵,拉麵煙煙韌韌,口感好有趣,雲吞又大大粒,味道正常,湯底跟脊骨湯一樣,有微微的辣,開胃😂3) 豬肉片pancake ,原來就係簡單的豬肉煎蛋餅,但煎得好香脆可口,配上附着甜甜的蘿蔔條一齊食,味道清新,減少咗豬肉煎蛋餅的油膩感,第一次咁樣的食法,感覺不錯🤭🤭

2025-01-09
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
  • 三三脊骨湯