2018-02-25 552 views
一直都好想試吓玩飛鏢,好多時見到啲飛鏢機都想過去玩,但明知自己運動同遊戲天份都係零,所以都唔敢獻醜。朋友專誠搵嚟一間酒吧,喺正尖沙咀諾士佛臺,六點過到嚟,仲未有人玩飛鏢機,即刻去玩吓先,$5/player,可以慢慢玩,冇壓力!玩完,證明我真係玩唔掂囉!!!好彩冇乜人睇到!酒吧中間有兩張「電子感應Beer Pong球桌」,聽講係香港人設計 ,好顯眼,可以考考大家投球技巧同運氣,如果一班朋友嚟玩相信氣氛會更好!呢間酒吧都幾新幾大,最舒服係有梳化位,Gathering或睇波就最啱!玩到攰,可以坐低飲吓野食吓野。坐低就望到個平板嘅Drink Menu介紹【季之選 中國風韻】嘅雞尾酒,用料係中國茶或保健常用嘅材料,仲列明有咩功效。最搶眼係用一隻喺我細細個喺婆婆屋企見過嘅萬壽無疆杯裝住,夠晒中國風韻。或者受到隻杯嘅影響,上枱時有一刻以為係熱飲嚟,原來係凍嘅。一打開兩杯酒都有啲小小花瓣喺泡沫上面,配合埋隻杯,望落都幾華美,中國風X雞尾酒,第一次試,係幾特色嘅。兩杯都係酒味唔重嘅甜酒,容易入口。【傾國傾城$128】桂花、杞子、桂圓、紅棗、杜松子酒【閉月羞花$128】茉莉、青蘋果、荔枝【香蒜白酒煮青口$

【傾國傾城$128】桂花、杞子、桂圓、紅棗、杜松子酒

【閉月羞花$128】茉莉、青蘋果、荔枝

【香蒜白酒煮青口$138】用金屬筒裝住,保持溫熱。青口唔算大不過都有十八隻。味道適中,香蒜味道冇過重,而且除咗青口仲有青瓜,中和返香蒜味。

【BBQ串燒(雞)$78】三大串雞肉、紅椒、黃椒、洋蔥嘅串燒,用鐵板上果陣仲嗞嗞聲,香噴噴。雞肉白白淨大大件亦算juicy,食落好惹味。

【鐵板西班牙香腸蝦$108】又係用鐵板上,保持溫度亦加倍惹味。蝦有六隻,幾大隻,爽口彈牙,仲有大量青瓜、洋蔥同紅黃椒。香腸原本expect係西班牙辣肉腸,但出嚟只係切到細細粒嘅肉腸,有啲失望。

食物我覺得比一般酒吧好食,但製作需時較耐,比較適合同朋友嚟消閒娛樂。
Type of Meal
Dinner