2022-04-04
雲蝶 招牌炸Oreo伴雲呢嗱雪糕🍦($30) 7.5/10利申第一次食炸Oreo! 有驚喜🎉本身以為係脆卜卜,但食落原來係偏煙靭。好似食緊Oreo麻糬咁,Oreo嘅味道亦都非常突出😋而本食Oreo炸得唔油膩,只係食上去可能會好甜,配埋雲呢嗱雪糕就中和返,成件事都好match ✅ 雪糕方面唔算係好細滑,食到到啲冰感,偏甜少少,份量都夠配三粒Oreo食🍨芒果之夢沙冰🥭(+$16) 7/10好大杯!寫住由芒果同梨組成,但主要都係飲到芒果味,整體都係有少少偏甜,但又唔死甜或者假甜。而且仲會飲到啲生果肉,感覺幾真材實料,唔錯👍🏻Extra Comment🖍•見Menu上蛋糕都係24蚊左右,同埋有好特別嘅雪糕筒型薯蓉,啱哂打卡📸•店鋪座位唔算多,只有約10至12個左右,見佢有寫繁忙時間限食一個鐘,大家自行留意🕰
招牌炸Oreo伴雲呢嗱雪糕🍦
($30) 7.5/10