2024-10-03 127 views
馬鞍山新開sukiya,人氣日本牛肉飯餐廳,香港分店都開咗好耐,不過未食過。馬鞍山分店新開張,日日排長龍,呢日12點到,就等咗15分鐘左右,雖然條隊好長,但食得好快,翻桌率高,不過座位有啲擠逼,有時3個人要坐2人枱,第3個人擔櫈仔坐側邊,而一張2人枱擺3個飯都幾逼,未計飲品同小食。我哋3個人,唔想咁坐,所以再等咗幾張,終於有2張2人枱一齊坐,不過第4個位都好快會有人搭枱 。不過食牛肉飯,大家都唔係諗住坐得耐,最緊要快啲食。燒牛肉飯,S燒牛肉係貴過就咁普通牛肉,唔知係咪真係香啲,如果有啲燒汁會仲好。size方面S都覺得算足夠。配埋炸雞同飲品,飲品冰紅茶就最平另外仲叫咗一份10件炸雞,3個人share,炸雞反而幾好食,不過一定要點醬

不過食牛肉飯,大家都唔係諗住坐得耐,最緊要快啲食。

燒牛肉飯,S
配埋炸雞同飲品,飲品冰紅茶就最平

2024-08-11
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)