2023-04-02
排隊流程:我哋11:15去到,嗰陣前面有2x人排隊,11:30佢就開始放人入去,結果最後我哋前面7個人都入唔到,之後個店員話「如果想食就大概1點幾返嚟」,我問佢有冇得排隊,佢話冇得排隊。(但係,好明顯如果你唔等一定冇得食啦」之後我喺嗰度等咗一陣,有人坐喺門口隔離food court張凳好似想排隊,咁我哋就坐喺佢後面,跟住後面就有人開始,跟住我排隊了,最後我哋13:00入到去店入面。——————————————————食物:Step 1:「壽喜燒湯底」+「期間限定:四川麻辣湯底」Step 2:「特選雜錦組合$228」+「美國牛頸脊$148」Step 3:「鳥冬」× 2另外仲叫咗「芝士竹輪$18/3條」同埋「迷你芒果芭菲$48」計埋加一,2個人食咗一共$486——————————————————上菜時間及服務態度:一開始,上菜我覺得都算快,10分鐘都唔洗就有火鍋了,影吓相咁樣就差唔多有得食。但是上晒之後佢漏咗個「芝士竹輪$18/3條」,之後叫佢加返都好快。叫佢攞隻碗/匙羹嗰啲都好快,都算有禮貌。——————————————————點餐紙與食物:填點餐紙嗰度,佢冇位俾我哋填「柚子醬油」定係「
食物:
Step 1:「壽喜燒湯底」+「期間限定:四川麻辣湯底」
Step 3:「鳥冬」× 2
計埋加一,2個人食咗一共$486
上菜時間及服務態度:
點餐紙與食物:
填點餐紙嗰度,佢冇位俾我哋填「柚子醬油」定係「芝麻醬」,我哋都冇填到,佢預設俾咗我哋兩份「芝麻醬」,但係我覺得如果就咁食反而仲好食,點知麻將反而好似冇咁好食。
「和牛」同埋「牛頸脊」唔係好食得出分別,「美國牛頸脊$148」得4片,但「特選雜錦組合$228」有「3塊豬+2塊牛+3舊雞+2粒丸」,所以都係建議食組合,如果覺得「特選雜錦組合$228」太貴就可以食「經典雜錦組合$168」,不過「和牛」就會變成「美國牛頸脊」。
食物嘅味道都正正常常冇乜特別,冇話覺得好好食,但亦都唔係唔好食,個人覺得「壽喜燒湯底」比「麻辣湯底」好食,唔食得辣嘅就唔好揀「麻辣湯底」啦~
湯底食到最後會變到好多「骨膠原」,嗰啲「骨膠原」即係固體嘅湯,有啲核突,不過應該係正常嘅,始終係自己食到咁
小熊:
相信大家一定會想影小熊火鍋打卡,但我個麻辣湯底小熊火鍋,隻小熊一瞓低浸溫泉之後,佢隻腳就甩咗出嚟,所以大家唔好expect好完美
另外,牆紙都有小熊,幾靚,同埋有擺啲小熊公仔做裝飾
衛生:
大致上都冇乜問題,除咗佢隻大鐵羹有啲嘖,用紙巾抹可以嗎抹甩少少