2021-05-13 1751 views
d菜式名都好有趣🙊是冧彈球見求 plate rice (即係碟頭飯🤔)雞肉鮮嫩 表皮炸得脆身 味道鹹鹹香香🤤茄子食落仲係熱既 係新鮮燒起老撾酸肉腸沙律似泰國青木瓜沙律酸肉腸第一次食 好新鮮既感覺 酸酸地 肉腸係燒過後先擺落去撈 比較香口可能沙律係酸 肉腸又係酸 整體就變到好酸 食到好似好口渴咁墊底有d生菜係到 食果d感覺感覺仲清新d😂最後叫左兩個小食1. 酥炸魷魚係我食過最好味既炸魷魚粉漿薄薄一層 魷魚有介花後先上粉漿 所以粉漿可以均勻地而且緊緊地裹住魷魚到魷魚食得出係新鮮酥脆而且完全唔韌味道有d鹹香鹹香附帶既汁係酸酸地既 整體非常高質2. 豬頸肉米紙卷呢個就有些許失望豬頸肉食落已經冇溫度而且冇乜味米紙卷只有生菜同粉絲 完全係靠豬頸肉提味所以成日米卷食落係冇味既有附帶左一個醬點黎食 但個醬味道好淡 我幾乎食唔出有味😂😂飲品叫左青椰奶茶奶同茶分開 可以自己調味道好新鮮 加曬奶落去後就發現奶味過重 變左好似飲緊椰子奶咁茶味唔突出🙊不過可以一試
d菜式名都好有趣🙊
是冧彈球見求 plate rice (即係碟頭飯🤔)
雞肉鮮嫩 表皮炸得脆身
味道鹹鹹香香🤤