2021-03-14
今日同朋友係尖沙咀食飯,好耐冇食魚蛋粉,經過有間餐廳見佢都幾光猛,而且環境幾乾淨,同平時啲茶餐廳嘅佈置有啲唔同,就同朋友入咗去食飯。我同朋友都好鍾意食撈麵,所以佢叫咗牛腩撈粗,我叫咗墨魚丸撈幼面,然後我哋再叫咗個魚皮同野飲share。佢個牛腩都幾淋,有少少肥肉但係唔多,同啲肉食其實都幾正。同埋佢俾咗啲湯我哋去撈個面,令到啲面淋身d,好爽口。佢個湯其實都幾惹味,胡椒味都幾重,加上佢俾咗一羹蔥落個湯入邊,好正!佢個墨魚丸同魚蛋都幾彈牙,而且幾新鮮,可以滿足晒兩個願望,正!佢個幼麵真係海量既多,撈埋d汁同湯食好正宗!佢有兩款魚皮揀,係普通魚皮同埋脆骨魚皮,我未食過脆骨魚皮,朋友話脆骨魚皮唔係到到都有,所以就叫咗呢個!雖然佢比普通魚皮硬少少(因為佢炸埋d骨),但係我覺得好爽脆幾好食!完全冇咬唔到嘅感覺!
佢個幼麵真係海量既多,撈埋d汁同湯食好正宗!