2025-01-31 64 views
今日26/1下晝三點鐘左右入去諗住試吓幫襯下午茶,一入去右邊見到有一張卡位我哋三個人咪諗住坐埋去囉。但係張枱應該有之前個客剛剛走咗有幾隻杯喺度,正想坐低之際有個金毛員工後生仔帶黑色口罩大約五呎10吋高同我哋用好晦氣嘅說話講(等我執埋張枱先啦)聽到已經唔舒服。咁我哋咪冇坐低囉,然後佢拎走咗啲杯我哋就坐埋去,跟住佢返轉頭攞張枱布想抹枱,跟住又同我哋用好晦氣嘅說話同我哋講(你哋可唔可以起身先呀,等我抹埋張枱先啦)跟住我就忍唔住同佢講你咪抹囉,點解要我哋起身呀?(其實當時張枱唔係好污糟)跟住佢話驚整污糟我哋,我咪話你小心啲抹咪可以囉。之後佢仲想駁嘴我就同佢講你嗱嗱聲啦!其實抹枱執杯係冇問題㗎,但係用咁嘅態度同語氣同客講就好大問題。如果你係老細睇到呢段嘢,你真係檢討吓你啲員工用咩態度對啲客?今時今日咁嘅服務態度可以咩?香港啲老細成日話冇生意。咁嘅服務態度點會有生意啊。