2016-10-10
早前放工返屋企時已經見到圍板將會開beans。。 無諗過新分店竟然都係新界區喎😳之前睇食評時已經對荃灣個間有興趣想去,可惜太遠關係,所以遲遲都無搵時間去😅但而家竟然開係屋企樓下,無藉口唔去喇😛咁岩呢兩日放假約埋我好朋友👭齊齊去食個lunch喇😌可能新開關係,暫時唔算太多人,不過夜晚就有機會要等位喇🌝我地兩個女仔,叫左兩個lunch set + tea set👯 有兩個意粉,一份薯條單骨雞翼同埋三杯飲品。。呢個份量對我地黎講岩岩好嫁😌一心諗住叫海膽蟹肉意粉喇,點知當日無🙄最後揀左硯肉帆立貝白酒煮意粉,有4隻硯,每隻都唔算細嫁,個帆立貝好食,意粉夠入味👍🏻另外揀左黑松露軟殻蟹意粉,一上枱就聞到勁香黑松露味,意粉夠creamy,軟殻蟹亦炸得香口,仲有好多菇tim 🍄lunch set 關係驟眼睇份量確實較少,但兩款意粉的材料跟意粉份量比例個人認為剛剛好,反而唔會覺得唔夠食😄仲有個tea set 小食,蕉糖單骨雞翼拼薯條🍟雞翼香口好好食,雞翼底有蕉糖,其實唔覺似蕉糖,似一堆蜜糖多d😅本身餐有跟指定飲品🍹不過我地又唔鐘意比佢規限住喎。。我係要轉下其他野呀😆加錢轉左一杯玫瑰茘枝梳打及曲奇沙冰!外表
但而家竟然開係屋企樓下,無藉口唔去喇😛
咁岩呢兩日放假約埋我好朋友👭齊齊去食個lunch喇😌
可能新開關係,暫時唔算太多人,不過夜晚就有機會要等位喇🌝
一心諗住叫海膽蟹肉意粉喇,點知當日無🙄
硯肉帆立貝白酒煮意大利粉
黑松露軟殻蟹意粉
蕉糖單骨雞翼配薯條
不過我地又唔鐘意比佢規限住喎。。我係要轉下其他野呀😆
加錢轉左一杯玫瑰茘枝梳打及曲奇沙冰!
外表確實唔錯,不過味道就一般,淡淡地
本來仲有一杯野飲,我地最後都放棄左無要到,因為已經好飽喇🙂
玫瑰荔枝梳打
Chocolate cookies smoothies