2011-01-31 32 views
為慶祝朋友生日, 已經提早1日BOOK位..唔知係咪因為星期五的關係.. 係OPENRICE搵的油尖旺區既放題店都FULL BOOKING.. 或者有都係Waiting List..所以.. 唯有找番本飲食男女”睇下入面有咩好既放題廣告..搵下搵下, 見到有1間叫 「和田日本料理」既放題店新開..一打去BOOK位就可以BOOK到星期五.. 所以決定試一試呢1間!中午有人打黎Confirm Booking, 打電話位小姐都幾Polite的 :]我地食7點半至10點既時段.. 由於無咁早放工所以都係晚上8點先到.. 原本安排坐係電視機底.. 可惜朋友覺得太 殘眼” 所以想掉位.. 坐第2到.. 有個好似經理既男人都幫我地轉番出去出面d卡位岩一岩個List都有好多野食.. 咁咪樣樣都試D囉.. 刺生 .. 款式都幾多下, 都幾新鮮! 鍾意食三文魚既我, 覺得好正! 值得推介既係虎蝦刺身, 因為出面放題通常都係比甜蝦.. 所以幾特別.. 另外螺片都唔錯!壽司都唔錯, 正常SIZE.. 我覺得幾好.. 因為可以食多幾款唔同野.. 小食.. D八爪魚, 螺肉, 沙津o個D就份量少左DD.. 每人食
為慶祝朋友生日, 已經提早1日BOOK位..
所以.. 唯有找番本飲食男女”睇下入面有咩好既放題廣告..
搵下搵下, 見到有1間叫 「和田日本料理」既放題店新開..

原本安排坐係電視機底.. 可惜朋友覺得太 殘眼”
岩一岩個List都有好多野食..
咁咪樣樣都試D囉..

小食.. D八爪魚, 螺肉, 沙津o個D就份量少左DD.. 每人食1,2啖就無晒..
熟食款式較多, 炒雜菜o個D都係熱辣辣出爐的..

炸物都唔錯, 都係超級新鮮熱辣辣出爐.. 可以試下炸蠔, 炸帶子!!

串燒就失望左少少, 因為o黎到都凍晒..
值得推介既係個焗薯, 超正!

牛肉窩.. 都幾好.. 但好耐先O黎到…
清酒煮蜆.. 蜆略嫌太細位.. 無乜帽肉食..
飲品方面有罐裝飲品及麥茶之類..
甜品有雪糕.. 紅豆雪糕好味, 朋友話芝麻都好好味!

整體而言, 新場試食.. 有以下既Comments:
1.個場都唔錯, 坐得幾舒服.. 員工既態度都好好.. 值得一讚!

2.刺身壽司部, 出得好快, 填10件真係比10件你.. 足晒料同源源不絕!

3.熟食方面, 出得好慢好慢.. 建議大家一放低就入熟食先.. 因為有排等, 餐廳亦都可以係呢方面加強D
4.D野食成日上完又上咁重覆.. 可加強跟單方面

新場o黎講, 都算唔錯, 如果熟食可以快D就更Perfect
睇飲食男女”剪低O左張新張85折優惠.. 折完包埋加一每人先$188
我諗星期五係旺角食.. 如果無COUPON都算幾貴..
Anyway, 都值得推介的!! 希望下次去會有進步, 繼續努力!

P.S. 可接受信用卡付款的
Desktop
刺身
刺物2
焗薯
2011-01-28
$188 (Dinner)
Celebration
Birthday