(Non-member)
2008-10-28
今日同女朋友經過呢間餐廳, 覺得氣氛唔錯, 價位又唔貴, 決定一試。坐定定之後就叫左一個蒜片煙鴨絲辣椒天使麵同燒鯛魚餐, 另外叫左芝士焗蠔。先黎個餐湯同飽, 湯係青瓜忌廉湯, 都唔錯, 然後焗蠔上枱, 但我同女友都覺得麻麻地, 我果隻仲有少少沙… 緊接主菜上場, 個人主觀以為辣椒天使麵會spicy d, 但原來辣椒只係得少少, 只係有係輕輕既蒜味, 但係都算唔錯, 而另外既燒鯛魚既面應該有一層沙律醬, 食落冇咁油膩, 但魚本身就唔係咁突出, 而由於我地食完都好飽, 結果就冇試呢度出名既心太軟。其實餐廳氣氛都算唔錯, 但由於枱比較近, 好多時隔離枱大聲少少都會好"入咪'"(我地就不幸地坐左0向個大聲又長氣既女仕隔離), 所以你話二人世界的話就唔太理想, 但收得呢個價位要求都唔可以太多, 食物水準如果以呢次計就只係合格, 但灣仔晚餐想氣氛好少少又唔太貴既話, 呢間都係一個好選擇。