2024-10-28
今日難得放假,當然要好好犒勞吓自己啦!🥳我同屋企人就嚟咗呢間餐廳【天空虎嘯】試吓新鮮嘅海鮮晚餐❤️。餐廳喺26樓,景色真係好靚🤩,裝修又有特色,燈光又明亮,座位又寬敞,坐喺度食幾個鐘都冇問題。 阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐全部份量十足,真係好抵食! 刺身頭盤有花龍蝦、加拿大象拔蚌、北海道帶子、法國銀鱈魚、赤身、日本生蠔,同埋酒漬赤蝦,全部都好新鮮爽口❤️ 阿拉斯加長腳蟹🦀 我哋真係食到好過癮啊!蟹肉好鮮甜,又多又嫩🤤 鮮北海道北寄貝 清爽香甜,每一啖都感受到獨特嘅鮮甜😍 芝士櫻花蝦鮑魚🌸 我本身係芝士控🧀,呢道菜真係好啱我嘅口味!滿滿嘅芝士,加埋新鮮多汁嘅鮑魚😋 法國野生深海白鱈魚🐟 魚肉潔白細嫩,又地道又美味,口感真係好嫩👍🏼 墨魚滑蝦滑 每日新鮮手打嘅墨魚蝦滑,Q彈又滑溜,味道鮮美😍 🍎蘋果汁 呢個係解膩最佳嘅飲品,蘋果香味濃郁,飲落去清涼又解渴,真係贊👍🏼 結論:餐廳環境舒服,食物絕對好味,服務員親切,推薦大家一定要嚟試吓,唔好錯過啦!❤️
鮮北海道北寄貝 清爽香甜,每一啖都感受到獨特嘅鮮甜😍 芝士櫻花蝦鮑魚🌸 我本身係芝士控🧀,呢道菜真係好啱我嘅口味!滿滿嘅芝士,加埋新鮮多汁嘅鮑魚😋 法國野生深海白鱈魚🐟 魚肉潔白細嫩,又地道又美味,口感真係好嫩👍🏼 墨魚滑蝦滑 每日新鮮手打嘅墨魚蝦滑,Q彈又滑溜,味道鮮美😍 🍎蘋果汁 呢個係解膩最佳嘅飲品,蘋果香味濃郁,飲落去清涼又解渴,真係贊👍🏼 結論:餐廳環境舒服,食物絕對好味, 服務員親切,推薦大家一定要嚟試吓,唔好錯過啦!❤️