2022-09-08 678 views
係周街都食到手工意粉之前我已經bookmark左Dough Kitchen想試但次次黎大坑都有其他計劃( ・̆-・̆)終於今次約到人去食lunch啦我地四個女仔叫左3個pasta加1個pizza澱粉質我地黎啦⸜ ෆ ⸝‍先講手工意粉質地佢好有自己個性 比坊間都煙韌彈牙圓形果款直情有烏冬既感覺另外扁款一致更加得我地歡心兩款掛汁能力都做得唔錯圖一呢款係today’s speical既避風塘魷魚意粉三款調味當中我最中意呢個辣度就好輕微 但佢都好夠香加埋面頭海量既炸蒜同麵包糠(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)魷魚切成一粒粒bite size令口感同味道都有加乘.ᐟ .ᐟ其實我地都唔係海膽既愛好者但經過經理(?)既極力推薦我地都叫左最招牌既海膽意粉黎試( ⑉¯ ꇴ ¯⑉ )的確無我地怕既臭味Topping既海膽經過炙燒仲幾鮮甜醬汁加入左忌廉就唔太明顯食到海膽味|ω・`)壽喜燒牛肉扁麵我地都幾中意既味道調較得恰當 甜得唔over牛肉都大大片 質地軟冧ദ്ദി^._.^)Pizza都叫左special既四川pepperoni經理話呢款好受歡迎餐廳都準備加入regular menu係幾夾既 怕辣都應該食到Pizza就薄批黎 幾有
係周街都食到手工意粉之前
我已經bookmark左Dough Kitchen想試
但次次黎大坑都有其他計劃( ・̆-・̆)
終於今次約到人去食lunch啦

兩款掛汁能力都做得唔錯

圖一呢款係today’s speical既避風塘魷魚意粉
三款調味當中我最中意呢個
辣度就好輕微 但佢都好夠香
加埋面頭海量既炸蒜同麵包糠(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)
魷魚切成一粒粒bite size
令口感同味道都有加乘.ᐟ .ᐟ

其實我地都唔係海膽既愛好者
但經過經理(?)既極力推薦
我地都叫左最招牌既海膽意粉黎試( ⑉¯ ꇴ ¯⑉ )
的確無我地怕既臭味
Topping既海膽經過炙燒仲幾鮮甜
醬汁加入左忌廉就唔太明顯食到海膽味|ω・`)

壽喜燒牛肉扁麵我地都幾中意既
味道調較得恰當 甜得唔over
牛肉都大大片 質地軟冧ദ്ദി^._.^)

Pizza都叫左special既四川pepperoni
經理話呢款好受歡迎
餐廳都準備加入regular menu
係幾夾既 怕辣都應該食到
Pizza就薄批黎 幾有麵粉香~

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Follow @lastbitematters for more