2017-07-15 1639 views
同大學同學和tutor聚舊,當然要選擇一間有格調、又坐得舒服嘅餐廳!開頭見到呢間負評唔少,都有啲驚中伏...不過入去之後就放心哂!由於用咗一個apps訂位,六時入座所有散叫食物都有50%off,四個人就限時2小時。見到個menu有中有英,有西式有中式菜,主要都係豬做主角,非常特別!見到個個人都點🐷樣叉燒包,我地都點咗兩個,外表係吸引嘅!有啲可憐狀,唔忍心食佢迷你漢堡有兩款,手撕豬肉酸甜加埋椰菜絲好開胃,每人半個份量剛好是日精選嘅香腸配烤麵包就非我杯茶,因為有羊肉好酥!不過侍應話係英國傳統菜。反而下要片包好脆。主菜叫咗五花腩伴全籽芥末薯蓉、鼠尾草配蘋果燒汁同埋烤豬脊肉、焦糖蘋果配煙燻蘋果泥。前者個伴碟薯蓉好香,加少少蘋果汁食好正,五花腩好有驚喜,冇成層油,但保持到入口即溶,好香口。後者個豬嘅口感我幾喜歡少少結實,有咬口!不過蘋果冇乜焦糖味。甜品推薦焦糖朱古力撻!超水準!個撻皮好脆好濃朱古力味!

叉燒包

手撕豬肉加乾烤鹹五花腩迷你漢堡

香腸

五花腩伴全籽芥末薯蓉、鼠尾草配蘋果燒汁
烤豬脊肉、焦糖蘋果配煙燻蘋果泥

甜品推薦焦糖朱古力撻!
超水準!個撻皮好脆好濃朱古力味!
焦糖朱古力撻
醬油蜜味茄子
白汁煙肉意大利粉
2017-07-13
$185 (Dinner)
手撕豬肉加乾烤鹹五花腩迷你漢堡
五花腩伴全籽芥末薯蓉、鼠尾草配蘋果燒汁