2018-10-01
粉嶺區本身cafe 唔多,見到有特色小店都會特別支持,可惜e 一間店真係俾一次機會佢都嫌多第一次去堂食,三位有兩位到左先,店員唔俾入,話一定要人齊先可以入座,但明明店內並冇客人。雖然覺得態度差,但都想嘗試下d 食物,店內裝修同menu 都算有誠意,而且食物質素算不錯。第二次去,本身一位先入座,之後有朋友後到一齊坐,店員反應極大,好大聲呼喝話要人齊人座,又話我地本來話一位 blah blah blah...雖然最後話ok(其實我唔明有咩唔ok 囉,店內只得兩三個客)但另一位店員走到我地附近話:"下,我諗住唔做佢地生意!"身為顧客你聽到d 咁嘅說話會有咩感受?已經唔係"態度差"形容到,直頭係趕客我好好奇佢地係打工定自己做老闆,出於咩心態會咁樣對客人?!我同朋友當然唔會比錢受氣食你d 野,食龍肉都冇味啦!原來今時今日仲會有d 咁嘅服務態度,真係勸大家唔好俾錢去受氣!!食完都背脊骨落
身為顧客你聽到d 咁嘅說話會有咩感受?