2019-12-14
平時行過亞士厘道 見到呢一間拉麵小店經常排長龍今日特登早少少過嚟 幸運地真係唔使排隊!鋪頭細細但係甚都日本風格睇啱食咩 就去食券機點餐先 再安排入座基本上同喺日本食拉麵不無多樣其實餐廳貴精不貴多~做得夠專先會特別出色 呢間拉麵店menu一眼睇晒而且佢哋標榜用全豚骨熬製嘅湯底 絕不加味精或者添加任何奶類蝦味噌套餐蝦味噌豚骨湯面、小龍蝦蟹子沙律、餃子三樣有齊 啱晒我呢啲貪心咩都想試嘅人淨係睇賣相都已經覺得好好食啦叉燒、櫻花蝦、溫泉蛋、粟米、香蔥舖滿左成碗 一條麵我都見唔到雖然係蝦湯底 但係一啲都唔腥 同味噌口味好夾!豚骨拉麵招牌菜賣相雖然簡單 但係見到又白又滑嘅豬骨湯 真係食到最後成碗湯都清晒坐吧枱可以睇住師傅用心製作嘅過程之後再上網睇 原來呢間拉麵小店 喺香港仲有其他分店 下次如果行經我都會想再食一次啊
鋪頭細細但係甚都日本風格
雖然係蝦湯底 但係一啲都唔腥 同味噌口味好夾!
坐吧枱可以睇住師傅用心製作嘅過程