2007-07-19
星期日老豆生日,一家人就去左旺角利苑「豪」一次。我地點菜既時候已經叫左一個「保」仔飯,個waiter話要等九個字我地都等啦,點知都我地咩餸都食晒,個飯都未黎。由8:45pm開始催佢,個waiter就答番我地話「整緊﹗好快﹗」足足一個小時有多(其間我地都有催佢),大約10:00pm,先至有另一個waitress 埋黎同我地講:「唔好意思﹗你地個飯「bowl窿」左﹗可以轉個炒飯俾你地啦﹗」 係咪好搞笑呢?利苑wor﹗你同我講你「bowl窿」飯﹗我地成家即時埋單走左,白白浪費左成個鐘,換黎一個冇誠意既答案﹗ 其實我地都知道佢根本就將我地order既飯俾左隔離臺熟客。人地有order唔係問題,但係佢地遲我地成半個鐘才入座架wor,係咪過份左d呢﹗如果大家有friend想去利苑,千祈唔好去旺角那間,我之前去過IFC的利苑都好ok﹗