2023-06-28 41 views
今日同家人嚟咗呢間位於荔枝角長沙灣廣場入面嘅居酒屋。咁啱我哋坐近吧枱位置,咁就好似omakase咁樣可以同店員討論吓啲嘢食,長下知識。我哋先點咗一個酒 - 青 ($98)店員話係佢哋嘅招牌Cocktail入面有Vodka, 青蘋果汁同菠蘿汁, 仲有Wasabi. 感覺超神奇, 又好啱居酒屋嘅主題。wasabi 飲到最後係有少少確喉, 但有菠蘿汁中和返嗰個辣味。坐吧枱仲可以睇住佢好型咁樣調酒前菜其中一樣係海苔牛脷,落咗啲麻油,海苔唔係麵豉湯嗰種又滑潺潺又薄,佢係比較厚身的,需要咀嚼下,慢慢帶出到嗰個海苔嘅香味。鱈魚片 ($68)烤到好香脆,非常鬆化,一啲都唔硬,暖暖地嘅時候食就最啱。加上佢有一個日本沙律醬配七味粉點,就更加適合送酒食。叉燒和牛串 ($98)呢個組合好神奇, 用咗叉燒汁燒嘅和牛串有少少似食緊叉燒,但當然佢個和牛個質感同叉燒好唔同啦,肉質好軟熟。牛舌味噌煮 ($88)牛舌係我嘅至愛,呢個味噌煮幾好食,而且價錢又唔貴。聽店員講佢係慢煮咗三個鐘頭,唔怪得咁嫩滑,而且又鎖住到啲肉汁啦。
今日同家人嚟咗呢間位於荔枝角長沙灣廣場入面嘅居酒屋。

我哋先點咗一個酒 - 青 ($98)
店員話係佢哋嘅招牌Cocktail

坐吧枱仲可以睇住佢好型咁樣調酒

鱈魚片 ($68)

叉燒和牛串 ($98)

牛舌味噌煮 ($88)