2019-04-18 29 views
如果一大班人食甜品,我一定會推薦呢間愛添,本來唔清楚佢係一間甜品舖,但睇過佢嘅餐牌發現呢度有好多唔同款式嘅糖水,望落去都幾吸引。由於睇到心大心細,問咗個店員,佢話呢度最出名最多人叫嘅係炙燒焦糖布蕾日式梳芙厘班戟,Oreo起司蛋糕巧克力流心日式梳芙厘班戟,果然佢哋冇介紹錯,梳芙厘班戟竟然唔似其他甜品舖,要等好耐先焗好,等候時間比我想像中短,兩個都配上一款雪糕,海鹽雪糕賣相好吸引,帶點淺藍色有點像Tiffany Blue,不過略為有點咸過頭,好似將成舊鹽擺進口中。但是那個焦糖布蕾日式梳芙厘班戟,真的好像法式焦糖燉蛋,香滑幼細,奶打得好香!食落去有種莫名其妙的感動,配上雪糕真的甜到入心入肺。另外Oreo起司蛋糕巧克力流心日式梳芙厘班戟又是一個傑作,太美味了,賣相吸引加上流心效果,吃下去綿綿的,配上豆腐雪糕,更是畫龍點睛。
如果一大班人食甜品,我一定會推薦呢間愛添,

2019-04-10
$100 (Last Night Supper)