2011-07-12
好幾年無去過荃灣, 今日去之前特登上黎Openrice睇下見到民豐有我想買既新鮮水餃賣, 加上睇到之前"pigone"形容既豆沙茶粿同"Shougor"形容既花生糯米滋自己都想試就決定去幫襯下買左紅豆茶果($3) --->3分, 幾好食, 皮確實煙un, 紅豆餡如果再多DD就perfect芝麻糯米滋($3) --->3.5分, 芝麻餡夠香, 不過花生餡更出色花生糯米滋($3) --->4分, 好好食, 下次番黎會再買三個甜點都有個共通點--->唔太甜, 好啱我口味韭菜豬肉水餃(細, $2X)--->3分, 有15隻, 味道都ok不過百佳都買到差唔多質素既水餃, 所以有DD失望, 下次會試下其他餡p.s. 原來令一間老店"悅和醬園"就係隔離, 順便去買左D醬料番屋企, 奇怪Openrice無悅和既資料
就決定去幫襯下
買左
三個甜點都有個共通點--->唔太甜, 好啱我口味