2021-03-17 18 views
呢間好似吾係開左好耐,之前同朋友行過都想試下,佢鋪頭出面就好多熊熊,睇落好得意,而且比較似家庭式餐廳,感覺價錢吾會太貴。終於搵到一日去試下,入到去就有一隻大熊坐係門口正中間,係熊啊!入到去坐低,檯面上,係熊啊!餐廳周圍都有熊既布置,係熊熊啊!如果可以更多熊就好了,不過可能會嚇親吾鍾意熊既人好啦~終於要睇下個menu啦~熊小館係食西餐為主既,有一系列既扒餐,也有一系列既意粉,前菜,小食。我地就簡左扒類既套餐,包野飲同餐湯同牛油包一塊。餐湯無得簡,都係羅宋湯,我覺得個餐湯都吾錯,不過不失,牛油麵包脆卜卜,牛油味淡了一點,偶爾沾個羅宋湯食下,都吾錯既,如果餐湯有得簡可能會更好呢~主菜方面,我就簡左鐵板牛柳配吉列魚柳,上到檯果陣係用個大碟裝住既,說好的鐵板呢?好啦~吾好理個鐵板,醬汁得一個簡,似洋蔥汁既橙色汁,味道可以,可惜薯條無比茄汁我們,我下次黎決定要order一下茄汁,佢同薯條係絕配,雖然偶爾覺得蛋黃醬都吾錯。。。講返正題,食物味道吾錯,熱度也足夠,牛扒也可以簡幾多成熟(1,3,5,7)我簡左5成,諗住會更淋,更好入口而且可以帶點血水,血水是有的,不過感覺熟了一點點,也是不錯的,軟淋入口

講返正題,食物味道吾錯,熱度也足夠,牛扒也可以簡幾多成熟(1,3,5,7)我簡左5成,諗住會更淋,更好入口而且可以帶點血水,血水是有的,不過感覺熟了一點點,也是不錯的,軟淋入口,容易比刀切開既~魚柳香脆可口,有魚既鮮味,上面裝飾既露荀也清甜可口,整體賣相吾錯

朋友既鐵板肉眼扒也不錯,佢叫既7成熟,但是佢果個有鐵板,上檯既時候仲有好多煙!感覺叫7成但有鐵板既會比7成更熟成,因為鐵板既熱氣十足!!

野飲方面,我都係飲返common野,凍奶茶,要改甜度要落單時講埋,朋友叫既特飲,熱情果玫瑰茶,佢表示清清甜甜,有玫瑰香味既,但吾知點解攪攪下先會有甜味

甜品方面,我地兩個人叫左個心太軟,原來可以跟餐價加29蚊就有一個,早知叫多一個黎食,因為真係好好味,好驚豔,切落去個心太軟會流出黎,朱古力味好重,香甜可口,出面既蛋糕有少少脆,入面既朱古力又夠曬熱,切出黎個相既感覺好正,可以打卡!我覺得呢個係我地下次必叫既項目!下次一定要再黎食過!

總結整體價錢相宜,食物品質吾錯,如果有些地方有更多選擇會更好,有些食物甜品飲品有加購價,令人更想叫多兩樣試試看。