2024-02-17 1273 views
首先,我會覺得呢間餐廳係食風味嘅,唔係食個大廚用幾出色嘅烹調方法,而係食啲材料有幾新鮮/Organic,同埋食物嘅配搭設計。其次,亦要知道餐廳係做緊鄉村風味嘅裝修,我當晚係好好天去幾有feel,但如果打風落雨就未必咁舒適。唔好Expect會係高級餐廳咁,至少係乾淨舒服,睇得出佈置有心機同精美嘅。再者,亦係我覺得刺激嘅事情——冇餐牌選擇,第一次食嘅我完全係玩驚喜。仲要我平時食得好簡單普通,好少試新嘢,所以對我黎講每道菜式都有我未食過嘅嘢⋯⋯我亦會好驚啲味道好奇怪,但因為尊重成件事,細食嘅我都竟然做到全部都清碟!食物份量唔多,大胃人嘅可能食唔飽,但女仔一般都會覺得飽。建議揀飲擇食嘅人千祈唔好去試,會浪費左廚師嘅心機,但講真,我覺得全部都食得落肚嘅,冇啲好奇怪嘅味道。非常之利尿嘅飲品,飲左一小杯已經要去兩次廁所。甜甜地,不過聞落有浸青味,我唔算好鐘意,只係飲咗一杯。前菜除咗乳酪之外,上面冇一樣嘢係我食過嘅⋯⋯我算係鼓起勇氣咁食。甘筍係醃過,有酸酸鹹鹹嘅味道幾特別,亦係脆卜卜。牛奶果第一次食。米紙組合分開食會怪怪地,但一啖放哂入口係好食嘅!菜湯係西洋菜湯咁嘅味,但係口感似飲緊西湯。生豆苗第一次

什麼什麼薏米水

牛奶果米紙???加乳酪同??碎

(西式)西洋菜湯生豆苗配??麵包

菜湯係西洋菜湯咁嘅味,但係口感似飲緊西湯。生豆苗第一次食,青青地,要將佢同個湯溝埋先可以減少啲青味。麵包正常。

好多水果同菜嘅沙律

成餐飯我最鍾意係呢個沙律,個汁係熱情果加唔記得咗,咩總之酸酸甜甜好好食!啲菜好新鮮,水果有幾樣我平時都唔會食嘅,但已經唔記得咩名,絕對唔係普通蘋果沙律嗰啲,而係似你去效野集咗唔同嘅水果返嚟做沙律嘅感覺,乜都有少少咁。

千層薯仔片配牛油果粒加本地有機大啡菇藜麥荷蘭豆朱古力餡青椒

主菜,薯仔好好食,切片後經過班主唔覺得好有薯仔嘅澱粉味,而係調味後舒服嘅味道。牛油果就咁食我會好驚,但係佢調味之後好食咗好多!除咗青椒入面有朱古力呢個組合令我覺得⋯⋯之外,其他都好好食,本身個青椒都好食,我諗係因為個朱古力太苦。

整體嚟講冇一樣調味我會覺得好鹹。
餐飯俾我嘅感覺就係慢慢上菜,慢慢品嚐每一樣材料嘅味道,廚師精心嘅調味。

建議大家唔好摸黑行路入去(雖然今次我哋來回都係行路,因為有黎過幾次嘅人帶路),最好係坐的士去的士走。
有車嘅話,一班朋友過嚟與世隔絕咁吹吓水都幾開心,店員都好熱情有禮貌笑容滿面,令人感覺舒服,同埋佢哋都好樂意服務客人咁。

推薦比食素或者唔係食素嘅人。
2024-02-17
什麼什麼薏米水