2013-02-22
2月7日約左同事食團年飯,我地8個人一早訂左呢間放題,因同事食過幾次都話OK,即刻點刺身及其它嘢食住等,因只有兩小時,7PM都算FULL,飲品只包一罐汽水,先嚟既唔係刺身係蟹粥,都幾大碗,不過好重味精囉,麻麻地,之後係嚟炒帶子,原來數量一等於一粒,所以每碟一件一件咁,有些前菜個碟超細,同事話好似好寒孫咁,味道方面,炒帶子我食果隻好粉,麻麻地,等左一陣先嚟刺身,賣相唔太吸引及唔會有嘩一聲的反應呀,食左三文魚,八爪魚,吞拿魚都好一般,吞拿魚還有點酸的感覺,唔新鮮呀,仲有兩種蝦,半熟蝦及金海老,我食左一隻但係有好多春,仲要係綠色既,賣相唔多討好囉,所以放棄了.之後我地兩叫左一ROUND刺身,不過佢上菜速度好慢,其實我地已叫第三ROUND,但原來第二ROUND都未嚟,跟住就成枱都係嘢食呀!!第二ROUND有好多蝦,同事話金海老好鮮甜,,我地全部叫佢幫我地去殼,仲要去埋春呀,都真係幾好味及爽甜喎,三文魚及其它刺身都鮮甜,我諗第一ROUND的海鮮真的有點問題. 因為我地食完有3個人肚痛及肚瀉呢度有溏沁蛋及蒸蛋食,呢兩樣係其它地方都好少見,溏沁蛋味道OK及真的係流心的呀,GOOD!! 蒸蛋都好好味,
呢度有溏沁蛋及蒸蛋食,呢兩樣係其它地方都好少見,溏沁蛋味道OK及真的係流心的呀,GOOD!! 蒸蛋都好好味,好滑,入面有日式魚蛋,磨菇,仲有蟹柳,白果好香好味呀,同事叫左兩杯添呀,佢話最好味係呢樣. 牛肉鍋一般,個湯好甜,份量都算大鍋的,白酒煮蜆好濃的酒味,天婦羅蝦好味,其它一般,仲有凍豆腐,豆腐沙律,烏冬,壽司,手卷,燒粟米等等......凍豆腐細細件上的,賣相幾好,味道OK,豆腐沙律係跟麻醬的,幾香豆味,麻醬好香,好味,壽司細細件都可以呀.仲有半架,芝士年糕,炸帶子,炸芝士粒,炸蠔,半架都幾淋,唔太酥,OK,同事話芝士年糕好好味,入面係流沁芝士,熱辣辣,正喎,炸帶子,芝士粒都好一般呀.
食到埋左單但不停再嚟嘢食,已經係好耐之前點的,我地不停話已埋單,但D嘢係咁嚟,唔知想點,其實上菜速度可以快D呀,因為兩個鐘唔太夠時間.有待改善,食物質素參差,刺身不能不新鮮,咁樣大打折扣.