2018-06-19
父親節既今日一早就要諗定食咩同爸爸慶祝見到openrice book呢間餐廳有折 爸爸又鍾意食日本野就一早book定先呢度環境幾靚 座位闊落但估唔到父親節既今日都只係得三四張檯有客人唔通個個都去曬食中餐望住個餐牌其實真係眼花撩亂 因為選擇太多最後我同哥哥合力先叫好菜慢煮鵝肝係我有少少意想不到既樣冇煎過既鵝肝缺乏左陣油香味但係食落都幾重味既 不過我都係比較鍾意煎鵝肝🙈白馬·魚梯係一款刺身拼盤有大拖羅 吞拿魚赤身 油甘魚 左口魚薄切 海膽 牡丹蝦 赤貝 鮑魚最好食係海膽 夠鮮甜但係其他刺身都好普通 唔值呢個價錢食落覺得唔夠鮮甜同濃味 好似唔算太新鮮左口魚邊壽司就好好食啦少過既魚好有油香味 食落覺得d油喺個口爆出嚟咁拖羅豪華卷就冇咩特別我開頭以為下面會係有d蛋啊蟹柳啊果d點知得青瓜同少少芝麻失落覺得好單調 麻麻地另外兩款卷物 火焰海鰻芝士卷同埋巴馬火腿露荀卷味道正常 巴馬火腿果個卷味道幾特別 食落都唔會覺得奇怪鱈魚蟹膏燒一上檯已經傳嚟陣陣既蟹膏香味魚既肉質好滑 有適量既蟹膏味唔會蓋過魚既香味但又特顯到佢既味道黑毛和牛分類偏少 開頭見到要$598真係覺得會多少少牛煮得啱啱好 肉質夠淋牛香油香b
呢度環境幾靚 座位闊落
但估唔到父親節既今日都只係得三四張檯有客人