2013-07-12 2710 views
自上個月去完日本,就同女朋友一值念念不忘當地刺身。平時好少去旺角既我,找到間好似唔錯放題。前日搵埋女朋友一齊黎食番次。我地叫既刺身上檯啦,很大碗盆,我見佢啲吞拿魚,三文魚,魚腩都好大塊同厚切。肉質同口感相對鮮甜又好有咬感。個三文魚嫩滑到不得了,我地又再續碟,黎既一樣係魚腩,真係好正!仲有一讚,就係個件鰻魚壽司完全唔似其他夜題食個啲會好干身,呢度好濕,而且無骨同肉質好滑。另設吧檯放住沙律,熱食,女朋友拎個碟金菇番黎有質感、軟硬度適中有又有韌性,好食!仲有天婦羅炸得不賴,女朋友試將炸蝦放係餐紙上面,都只係留低左啲啲油姐,有啲料到喎。

刺身
2013-07-11
$200 (Dinner)
刺身