呢間係位於美孚新邨入邊嘅一間小店 發覺原來呢度有幾多唔同國家菜式嘅餐廳仔而且聽朋友講質素都唔差🌝其實呢間嘅午市套餐抵食好多 不過午飯時間暫時未黎到😂所以唯有晚飯時間朋友帶我嚟哩度試下🙃-✏️雜錦刺身丼 ($128)揀咗呢個因為貪佢每一樣嘢都可以試下🤩不過嚟到嘅賣相俾menu就差左啲 冇相咁吸引🤣刺身質素屬於中等 但係又未話去到好出色😗較為覺得比較出色係三文魚 幾厚切得黎充滿魚油香 食落唔會有筋!不過成個丼飯而言唔算好特別〰️✏️藍鰭吞拿魚刺身 ($100/4片)對比起佢嘅主食 就咁刺身反而令到我有驚喜🌝佢嘅藍鯨吞拿魚刺身非常厚切 油脂較多 食落係做到有少少入口即溶嘅感覺😌而且完全冇筋🙃魚油香濃郁 不過食多兩片就好容易滯 但係真心幾滿足幾好食🌝〰️✏️油甘魚刺身 ($88/4片)油甘刺身都唔錯 但係吞拿魚個個更加正🤣都係幾厚切下 但呢個個邊位食到有少少筋 不過對比吞拿魚嘅話佢食落感覺就清新啲 油份少啲冇咁易滯😂味道都唔錯幾新鮮〰️✏️鹽燒雞軟骨($18/串)除咗淨刺身 呢個小食都幾好食啊 出面好多餐廳嘅鹽燒雞軟骨都做到好油 而且好多時食落其實都係皮比較多 但呢串真係每一粒都係好實在嘅軟骨位置 咬落口感
✏️雜錦刺身丼 ($128)

〰️
✏️藍鰭吞拿魚刺身 ($100/4片)

〰️
✏️油甘魚刺身 ($88/4片)
〰️
✏️鹽燒雞軟骨($18/串)

除咗淨刺身 呢個小食都幾好食啊 出面好多餐廳嘅鹽燒雞軟骨都做到好油 而且好多時食落其實都係皮比較多 但呢串真係每一粒都係好實在嘅軟骨位置 咬落口感好爽脆 而且調味又剛好 唔會過鹹 值得一試🐥
  • 藍鰭吞拿魚刺身