2021-09-21
話說今日去九龍灣附近溜冰 基本上之前來親MegaBox主要都係行Ikea啊同埋食IKEA 今次嚟到就見到多咗唔少嘅新餐廳 其中一間食壽司嘅好似唔錯就試吓啦一眼望入去裝修幾好而且地方好大 而且由於我係5:30到嚟食所以啲壽司仲有半價添 為翻起都幾抵食㗎今次嚟主要都係食刺身同埋壽司刺身方面叫咗四款 三文魚$68 甘海老$65 帶子 $64 北寄貝$62壽司方面色澤都幾靚而且食落都幾鮮甜 食得出係新鮮唔會有腥味 三文魚咬落去亦都冇筋 半價左來講都算幾抵食㗎 壽司🍣就叫咗比較多嘅款式香蔥吞拿魚腩碎軍艦 $36 芝士蟹籽軍艦$28個人覺得個芝士蟹籽軍艦唔錯 食落去好多芝士蟹子而且口感好豐富 而且壽司飯份量啱啱好唔會成舊壽司好多飯好少配菜另外仲叫咗幾款嘅壽司包括 吉列炸生蠔壽司$39 鰻魚壽司$34 吉列炸蝦壽司$36火炙三文魚腩壽司$32 六吋三文魚壽司$38 等等當中最推介嘅應該係佢哋嘅吉列炸蝦火炙三文魚腩同埋六吋三文魚 一嚟係佢哋嘅炸物揸得好香脆外脆內軟 而且三文魚質素幾好 六吋三文魚嘅份量嚟到更加係嚇親 好少壽司可以咁大舊三文魚 啱晒唔鍾意食澱粉質嘅我😝😋 梅子青檸梳打$32🍹 唔會太甜飲
今次嚟主要都係食刺身同埋壽司
壽司🍣就叫咗比較多嘅款式
香蔥吞拿魚腩碎軍艦 $36 芝士蟹籽軍艦$28
當中最推介嘅應該係佢哋嘅吉列炸蝦火炙三文魚腩同埋六吋三文魚
梅子青檸梳打$32🍹
唔會太甜飲落去而且又好冰凍啱晒鍾意健康嘅人
總括嚟講覺得九龍灣呢間日本嘅餐廳性價比都唔錯㗎如果喺半價時段嚟嘅話可以話都係抵食 價錢同普通連鎖壽司餐廳差唔多但係壽司嘅質素我覺得就更好 所以如果住附近或者喺附近返工都不妨嚟試吓