2018-04-14
旺角不乏日式燒肉餐廳,但係要選一間質素好,而且仲有刺身食,呢間絕對唔會令你失望。就好似面前呢一客刺身,都係免費奉送。三文魚有滿滿嘅魚油香味,而帶子同甜蝦亦有新鮮海產嘅味道,而最吸引嘅係海膽,份量非常多,而且質感極為軟滑,選料一流。接著當然係食燒肉嘅時間,海鮮亦都刺身都係選料新鮮,經香烤之後更加可以揮發出香味及鮮味,青口帶有爽勁口感,而牛油元貝更加滋味無比,牛油加添元貝嘅味道,令本身鮮味濃郁,更加添加層次!而眾多肉類亦無令我地失望,牛肉粒同燒汁牛小排,都展現牛香嘅肉味,只要係爐火上輕輕一煎,大概半成熟嘅口感,入口夠嫩滑,自然就係最滿足嘅享受。而各款豚肉亦具質素,用火力迫出油份,令豚肉更加爽口香脆,非常之好食!各款雞翼亦不容錯過,有岩鹽同山葵味道,兩者都淹得入味,一人食幾隻都唔算過份!