2006-07-18
日文班深水十二食肆巡禮之一, 呢次已經第二次幫襯, 過往狗女中午絕少幫襯原因係極貴. 但要本兔到呢區上堂兼應下景, 食得好少少晚餐唔揀呢度仲揀邊度, 斯文客為主環境, 既不嘈雜亦無煙薰機會. 早少少六點九入, 已經坐四成位晚巿, 預告高峰期全爆旺場景況, 菜牌選擇多, 又有廚師介紹, 如海鮮類或特色手卷. 但仍然百年如一日鐘意便當. 呢次食物表現, 毫不猶疑比9 分, 入面材料符合心中所要, 高低水準便當分別, 呢度食評便當相片可作比較略知一二. 扣0.5 分就係熟食咖喱牛柳粒, 感覺水份高. 另扣0.5 分就係壽司只得脂肪分配不平均三文魚一種, 但以前菜御新香(日本醃黃蘿蔔) 打頭陣餐, 配以炸白狼牙天婦羅, 新鮮沙律, 配以黑芝麻'嬸' 面白飯. 先咬香脆可口天婦羅, 飲啖麵豉湯, 爬啖飯, 感覺非常. 但個人不嬲習慣專食晒一樣, 再食第二樣. 最後先至熟食+ 白飯, 提起飯, 呢度與其他食物份量分配比例恰可, 唔會驚死你到八十歲無飽飯你食果隻. 其他日店見得多, 縮骨起上, 剌身天婦羅就少少, 白飯就多多. 服務正常, 尤其添茶方面, 飲茶機器狗女絕對滿意. 可再.
服務正常, 尤其添茶方面, 飲茶機器狗女絕對滿意. 可再.