2011-01-16
路過,剛巧有位,一行七人去試吓。食物:-酸菜花生:餐前小吃,我無食,不知道蒜茸炒豆苗:夠鑊氣,但代價是比較油豉汁炒蜆:有少少辣,但尚可接受,無乜沙鐵板燒汁鱔球:餐牌明明寫明是鱔球,但上枱時卻變成鱔片。細骨仍然於肉內,但不多,可以接受。勁多洋葱墊底,仲要是勁生的洋葱,如果是鐵板上,鐵板的熱力會把洋葱整到較熟,但不知為何無用鐵板上,弄到洋葱勁生,很難食。夠鑊氣,但代價是比較油鐵板芝士豬頸肉:今次上枱時,店員話剛巧換爐頭,未能鐵板上,店員終於自動解釋為何原本是鐵板上的餸變為不是啦。芝士汁勁“漏”,豬頸肉尚算爽口。勁多洋葱墊底,仲要是勁生的洋葱,如果是鐵板上,鐵板的熱力會把洋葱整到較熟,弄到洋葱勁生,很難食麻辣雞軟骨:因為辣,所以我無食煎蠔餅:夠鑊氣,但代價是比較油。蠔味較小,蠔十分細隻沙嗲牛肉粉絲煲:沙嗲味略少,其他無特別椒鹽鮮魷:夠鑊氣,但代價是比較油飲品,叫了以下幾款,大致上正常,無特別。唯一特別是可樂、芬達、忌廉的價錢相等,不知為何可樂的size較大:-3支大藍妹2支可樂1支芬達1支忌廉服務:-勁黑!是日第一次惠顧,但剛巧店舖換爐頭,所以等候食物的時間比較長環境:-普通大排檔
食物:-
酸菜花生:餐前小吃,我無食,不知道
蒜茸炒豆苗:夠鑊氣,但代價是比較油
豉汁炒蜆:有少少辣,但尚可接受,無乜沙
麻辣雞軟骨:因為辣,所以我無食
煎蠔餅:夠鑊氣,但代價是比較油。蠔味較小,蠔十分細隻
沙嗲牛肉粉絲煲:沙嗲味略少,其他無特別
椒鹽鮮魷:夠鑊氣,但代價是比較油
3支大藍妹
2支可樂