2016-08-26
下午三點幾仲未食午餐,因為朋友介紹,所以嚟見識吓。擺設同裝修都好有懷舊風格。地方光猛乾淨。一去到見到百變撈丁覺得好有創意!正好多款選擇!黑松露卡邦尼撈丁黑松露味十足,卡邦尼汁很香滑,同丁麵一齊都幾匹配。但喺本人覺得加埋隻半生熟蛋實在too much!呢個豬排飯係經典推介,但係冇乜驚喜,番茄醬有啲酸同埋好少因為焗到乾晒,啲飯放喺個麵包裏面所以其實得大約兩碗到。啲飯有炒過但炒得唔夠香。啲豬扒比較多骨同埋肥肉。羅麥鷄脾撈丁-件鷄脾其實幾好食,咬落肉質夠軟有啲鮮味,滷水汁唔會太咸。但係佢所謂嘅羅麥汁實在太甜啦,撈埋啲丁麵有點怪。避風塘乾炒牛河河粉抄得夠乾身,佢用咗爆乾身咗嘅蒜sum 起面,好香口,味道一流。唯一唔好,就喺油咗少少!不過食抄嘢避免唔到架啦。總結:可能食得太多茶餐廳了,但見到呢間咁有創意嘅茶餐廳,下次會再嚟食下呢個下午茶餐!
擺設同裝修都好有懷舊風格。地方光猛乾淨。 一去到見到百變撈丁覺得好有創意!正好多款選擇!
黑松露味十足,卡邦尼汁很香滑,同丁麵一齊都幾匹配。但喺本人覺得加埋隻半生熟蛋實在too much! 呢個豬排飯係經典推介,但係冇乜驚喜,番茄醬有啲酸同埋好少因為焗到乾晒,啲飯放喺個麵包裏面所以其實得大約兩碗到。啲飯有炒過但炒得唔夠香。啲豬扒比較多骨同埋肥肉。
河粉抄得夠乾身,佢用咗爆乾身咗嘅蒜sum 起面,好香口,味道一流。唯一唔好,就喺油咗少少!不過食抄嘢避免唔到架啦。 總結:可能食得太多茶餐廳了,但見到呢間咁有創意嘅茶餐廳,下次會再嚟食下呢個下午茶餐!