2022-08-10
對日式卷物無抵抗力,全因每間店家總係做出自己特色,搭配稍稍不同已經盡顯心思。店面呈鮮橙色🟠 唔知點解同卷物好相襯,而且一試竟愛上,打敗咗係我心目中(前)NO.1卷物店🫡❝魚全部都係魚❞ | $86〔推介!〕店家best seller❤️🔥 配料有三文魚﹑吞拿魚拖羅﹑赤身﹑蟹籽。三文魚係超越一般壽司店嘅肥美,有少少以為自己食緊三文魚腩!面頭粉紅色係拖羅mix赤身再mix蟹籽製成,中間有大大粒赤身,口感緊實💯 但我更鍾意軟綿綿嘅拖羅蓉/醬,為三文魚飯卷加添味道層次。米飯亦恰到好處,唔會過散過實過淋過硬,加上有芝麻,更香。如果單點卷物會覺得佢細細兜,但實情飯量同魚量都相當足料,做quick lunch是很可以的🥖 驚唔夠飽可以加點套餐。❝套餐C - 蕃薯條﹑沙律﹑飲品❞ | +$25每份卷物﹑主食都可以升級為套餐(順帶一提店家亦有poke蓋飯出售,樣子都很討好🍱),識揀一定係食蕃薯條唔會食薯條🍠 脆卜卜好香口,內層口感軟糯而甜度足。𓂃𓈒 𓂂𓏸 Mr. Maki 𓏸𓂂 𓈒𓂃 灣仔交加里51號保和大廈地下L號舖港鐵灣仔站A3出口,步行約7分鐘抵達每日12:00 - 21:00營業𓂃𓈒 𓂂𓏸 𝐫𝐚
❝魚全部都係魚❞ | $86
❝套餐C - 蕃薯條﹑沙律﹑飲品❞ | +$25