2024-06-09
最近葵芳新都會開咗一間以香港懷舊小食為主題嘅餐廳, 加小小創意,玩味十足,就同朋友試一試佢, 店內燈光柔和,營造出舒服嘅氣氛,店員服務好好,有禮貌🤩掃街拼盤+蝦頭油撈麵🍡坐定定就可以一次過食晒掃街必食單品🥳 有山椒鹹蛋黃雞翼; 麥皮蝦芒果沙律脆筒;大大粒咖喱魚蛋;蝦頭油菜圃燒賣;新煎釀三寶同碗仔翅蒟蒻麵。我最鐘意係雞翼 炸到金黃色,皮脆肉質鮮嫩,配上好邪惡嘅鹹蛋黃醬好惹味🥰沙律脆筒擺盤特別,芒果沙律塞滿雪糕筒,同炸蝦一齊食口感好清新😊跟餐加配蝦頭油撈麵🦐用櫻花蝦同蝦由製成,口感豐富,好惹味😋雪糕雞蛋仔102畫室🎨充滿驚喜!即叫即做雞蛋仔,質地好鬆軟,配上雲呢拿雪糕, 仲可以揀兩款醬料,食之前將啲醬料擠落雞蛋仔到, 有得食又有得玩🥰芒芒小丸子椰皇蛋白🥥椰子味濃郁,蛋白綿滑,小丸子好Q彈,食落去唔會太甜😍芝麻糊豆腐🥣豆腐凍以雪糕形態呈現,上面有芝麻薄脆,將芝麻糊倒入碗內同豆腐凍撈埋一齊食,口感豐富有層次仲食到脆脆添😊草莓鮮奶🍓用新鮮草莓蓉加鮮奶製成配上蜜糖脆脆,口感鮮甜🤩棉花糖朱古力🍫朱古力味濃郁,暖粒粒好暖胃😋同地加映- 沙嗲封門牛柳一丁🐄無意中俾我發現佢早餐Menu有沙嗲牛一丁,店員見
掃街拼盤+蝦頭油撈麵🍡
跟餐加配蝦頭油撈麵🦐
用櫻花蝦同蝦由製成,口感豐富,好惹味😋
雪糕雞蛋仔102畫室🎨
芒芒小丸子椰皇蛋白🥥
椰子味濃郁,蛋白綿滑,小丸子好Q彈,食落去唔會太甜😍
芝麻糊豆腐🥣
草莓鮮奶🍓
用新鮮草莓蓉加鮮奶製成配上蜜糖脆脆,口感鮮甜🤩
棉花糖朱古力🍫
朱古力味濃郁,暖粒粒好暖胃😋
同地加映- 沙嗲封門牛柳一丁🐄
無意中俾我發現佢早餐Menu有沙嗲牛一丁,店員見我好想食,佢就破例做咗一碗俾我,一食便愛上,沙嗲味濃郁,牛肉用封門牛柳,牛味濃郁, 連埋嘢飲都係$38 ,性價比高😍