2021-11-12
蘇豪區嘅餐廳可以話係不斷帶比我驚喜今次呢個位於伊利近街 講翻先係比佢啲嘢食賣相吸引嘅🤡Search咗先知原來《龍虎豹》係八九十年代元祖級嘅香港成人雜誌🤍𝗗𝗿𝗮𝗴𝗼𝗻 𝗥𝗼𝗹𝗹($𝟭𝟳𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬其實係炸蝦天婦羅卷 上面鋪上辣味吞拿魚蓉吞拿魚夠新鮮 食落冇渣 夾埋牛油果一齊食有炸蝦嘅爽彈亦有creamy嘅口感🤍𝗧𝗶𝗴𝗲𝗿 𝗥𝗼𝗹𝗹($𝟭𝟱𝟴) | 𝟳.𝟱/𝟭𝟬軟殼蟹青瓜卷 每嚿都鋪咗三文魚同吞拿魚擺盤比較有心思同比較colourful但食落就比較普通 冇乜特別驚喜魚生食落冇乜存在感 🤍𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻($𝟭𝟮𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬周圍都有得食日式炸雞 但整得好嘅好難遇到呢個高質!! 炸皮十分薄 有調味 雞肉超嫩滑 即炸起熱辣辣咬落去係滴 肉 汁🤍𝗛𝗼𝘁 𝗨𝗱𝗼𝗻($𝟱𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲/𝟭𝟬驚唔夠飽先嗌多個carbs🥲係嗰啲好幼冇咬口一夾就斷嘅烏冬 湯底都比較淡🤍𝗔v𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼($𝟯𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬第一啖啱啱燒好仲係暖嗰陣 配埋個醬食其實幾正2分鐘後吹凍咗佢只係一個普通嘅牛油果唔知發咩神經用呢個價嗌(半個)牛
今次呢個位於伊利近街 講翻先係比佢啲嘢食賣相吸引嘅🤡
我會話係正常香港人嘅態度😂
反而係上菜速度有待改善 唔知係咪因為每碟都要慢慢砌🥲
裝修好大膽 其實你唔尷尬 尷尬嘅就係人哋呀嘛
所以有機會不妨一試 係個幾得意嘅體驗
有興趣可以去轉廁所!