2017-08-18
一直都想試下肉餅哥,難得放假就順意過黎😆。職員都幾有禮貌,一入門口已即安排我地入座。地方夠闊落,入到去裝潢比想像中新潮。餐牌勁多款肉餅,你意想不到既都有,有某部分仲創意十足。每款肉餅套餐都會奉送老火湯,肉餅可簡蒸或煎,可配免費白飯/白粥/米粉,或者+$2油飯/菜飯,+$3出前一丁或+5辛辣麵。🥄隨餐附送嘅老火湯有冬瓜、粟米,清清地滋潤下都唔錯~🐔口水雞(例牌) $48見到有小食,又想食辣野,叫左個口水雞。出名肉餅,估唔到連雞都甘好食,辣味剛好,夠香,質量比我想像中好,d雞唔鞋口,亦食唔到有雪味。🥓足三兩花膠肉餅(蒸)配菜飯 $99友人鍾意食花膠,話想補補骨膠原所以叫左花膠。肉餅飯以原個小砂鍋上碟,花膠絕對係足三兩😯,好厚好大舊。花膠煮得軟滑,有口感之餘又唔會太過膩,邪惡之選。肉餅簡左蒸,肥瘦比例剛好,嫩滑,仍保留肉汁,啖啖肉。份量十足,$99低食。🐲🦐原隻龍蝦煎肉餅配菜飯(煎)配菜飯 $99龍蝦頭同龍蝦拑十分有氣勢甘擺係面前,顏色鮮豔,霸氣十足,食到龍蝦鮮味。肉餅肉質較蒸既香口、彈牙結實,肥瘦同樣比例剛好,肉味濃郁。菜飯夠香,除左油左少少外,配肉餅食,完美配搭。另外叫左奇異果汁、西瓜汁
餐牌勁多款肉餅,你意想不到既都有,有某部分仲創意十足。
🥄隨餐附送嘅老火湯有冬瓜、粟米,清清地滋潤下都唔錯~
🐔口水雞(例牌) $48
🥓足三兩花膠肉餅(蒸)配菜飯 $99
🐲🦐原隻龍蝦煎肉餅配菜飯(煎)配菜飯 $99
另外叫左奇異果汁、西瓜汁,食完肉餅解滯岩哂~
估唔到蒸肉餅都可以甘多唔同口味,下次想試下好立克肉餅😝。