喺旺角覓食,我最鍾意行去黑布街、白布街,因為嗰度比較多選擇,而且多為本地人創業,餐廳較有特色。今日就揀咗位於白布街嘅Smokey Ice,暫時大廈外牆仲裝修緊,但並不影響。鋪天蓋地的漫畫,前衛而時尚。七成熟雪糕牛扒$88此為餐廳的招牌甜品,造型十足十鐵板牛扒,但實為雪糕,的確幾可亂真,玩味十足!仲識噴煙,非常吸睛!雪糕絕非平價貨,一食就知係movenpick,覺得值回票價呀!好似係腸粉$58以coconut roll扮腸粉都俾佢諗到,真係好有新意。不過我個人就唔係幾鍾意啲罐頭菠蘿,覺得不太夾。紫薯窩夫$78睇Menu絕對估唔到實物係咁大盆、咁靚㗎 ,超有驚喜!欣賞佢真材實料,窩夫入面都釀咗紫薯,無論配紫薯雪糕定係蜜糖食,都一樣咁甜絲絲,值得推薦!炸物拼盤(大) $138由於男朋友冇咸野落肚係唔會覺得飽,所以我地都點左小食。拼盤有炸薯條、炸雞翼、雞球同迷你辣魚餅,每款都起碼有4、5、6件,仲有三款醬汁任君選擇,非常滋味!藍天之雲$40飲品賣相靚就靚,不過味道比較淡,下次都係試其他。食物設計得非常新穎,好有諗頭同創意,而且未到絕對過關,實力兼備,係旺角覓食嘅好選擇!

鋪天蓋地的漫畫,前衛而時尚。

七成熟雪糕牛扒$88

雪糕絕非平價貨,一食就知係movenpick
,覺得值回票價呀!

好似係腸粉$58

紫薯窩夫$78
睇Menu絕對估唔到實物係咁大盆、咁靚㗎 ,超有驚喜!

炸物拼盤(大) $138

藍天之雲$40
飲品賣相靚就靚,不過味道比較淡,下次都係試其他。

2017-06-20
$200 (Dinner)