2022-07-16
平時西餐🥐泰國菜就食得多,但今次係海傍附近既呢間餐廳係西泰fusion,食完之後仲可以去海傍散步🚶🏻♀️完全係情侶餐廳之選💑。餐廳menu好flexible, 除左可以俾你自由配搭course number之外,亦有main 4-course dinner set可以揀,如果好似我地咁想試course外既甜品同沙律都可以散嗌🗣。🐒龍蝦鳳梨沙律💰$88 原本以為會好似凱撒沙律個種普遍坊間食到咁🥗但一上菜已經有驚喜,佢係已經拌好左既沙律🦞龍蝦同鳳梨都已經mix好🍍而中間仲夾雜住蟹籽粒,食落清爽爽脆,好新鮮既食感😋。🐒All Dat Set(2-course)💰$168👉🏻生燒魷魚👉🏻瑪莎文咖喱和牛面頰原本個牛面頰價錢就已經係$168,所以如果嗌呢個就等於免費有一個小食😎勁抵食🦑牛面頰已經燉住到好冧🧏🏻♀️都有5-6舊左右,而咖喱會跟埋個白飯💯Perfect match,不過咖喱係偏向mild🍛單食都唔會好重口味。🐒真空慢煮挪威三文魚配冬蔭燴飯💰$158三文魚表面係脆卜卜🍣所以食落乾身少少,而冬蔭燴飯好特別,食落只係微辣既程度,但真係食得到冬蔭公既椰香同酸🥘果然有創意。🐒椰子雪糕配風乾鳳梨及
🐒龍蝦鳳梨沙律💰$88
🐒All Dat Set(2-course)💰$168
👉🏻生燒魷魚
👉🏻瑪莎文咖喱和牛面頰
🐒真空慢煮挪威三文魚配冬蔭燴飯💰$158
🐒椰子雪糕配風乾鳳梨及紫糯米💰$78
甜品最後上,為呢個晚餐真錦上添花🌸佢有三球椰子雪糕🍦當雪糕溶左之後配埋紫糯米同椰果一齊食,第一次食到呢款甜品,都令我好難忘😍