2023-01-09
同朋友行完IKEA見到餐廳幾靚,食評又唔錯就入咗去食晚餐,結果無令人失望。備長炭水啲水完全無味幾好飲,所以都無額外點餐飲Boston Lobster Barley Risotto睇OpenRice啲相覺得個波士頓龍蝦好吸引,諗到唔諗就叫咗呢Risotto, 好彩圖片並不是只供參考,實物上到枱好吸引,龍蝦同芝士嘅香味撲鼻而嚟,首先試咗啖Risotto,口感好特別有個爽得嚟又煙韌嘅感覺,細心一睇先發現係燕麥飯,原來manual有寫嘅係我哋無留意相對正宗意大利飯我更中意燕麥飯,食落無種飽滯感,感覺都好似健康啲龍蝦部分都無令我哋失望,龍蝦味香濃肉質唔「梅」,蝦膏同Risotto mix埋一齊好正,最開心係朋友拆埋俾我食Piggy Piggy我哋以為自己叫咗ribs,到上菜先知仲有好多其他嘢食,擺盤好靚,唔同角度睇都靚,而且色香味俱全,好有驚喜。撥開面頭嘅豆苗發現有啲泰式木瓜沙律,味道適中唔會太酸太辣。豬肋骨嘅味道聞落好「叉燒」,食落都好「叉燒」,肥瘦適中肉質唔會鞋,好食滑蛋熟得啱啱好,唔會太生又唔會太熟,有蛋味,滑蛋同croissant burger好夾,蛋味牛油味互相配合得好好,雨衣甘藍就啱
備長炭水
啲水完全無味幾好飲,所以都無額外點餐飲
Boston Lobster Barley Risotto
Piggy Piggy
滑蛋熟得啱啱好,唔會太生又唔會太熟,有蛋味,滑蛋同croissant burger好夾,蛋味牛油味互相配合得好好,雨衣甘藍就啱曬健康嘅朋友。總括嚟講呢個菜式結合咗中西日泰,而且互相配合得好好