2018-07-17
今日同朋友去深水埗買野買完野順便食埋飯啦朋友話好耐無食點心我又無咩所謂,就睇下有咩食啦發現有間新新地的點心小店見個menu d點心幾特別,價錢又合理,於是就入呢間周師傅試下啦店鋪不大,但都坐得舒適望住個menu 心大心細有些點心好特別最後我地點了六樣野俾個流心的hea 包賣相吸引住😍 不得不點呢樣😊 好得意啊!又想食馬拉糕,發現呢度有脆皮馬拉糕,未食過脆的馬拉糕,一於試呢個.. 外面烤的脆脆的,很特別的口感,不錯蝦多士一向是我的至愛🤣 見到呢度有蝦多士,當然會選啦😆 熱辣辣食香口誘人😋朋友喜歡鮮竹卷,今次呢間的個味調得好好,加上蔬菜為主,有鮮甜清新的感覺 岩哂素食人士😋老闆推介小籠包,於是我們就選呢個啦,皮薄又多肉汁 要襯早食~我們最後選多個甜品:咖啡果凍食完熱辣辣的點心,來個凍吃,好爽啊😊 連碟都係凍架 睇出店主好細心咖啡同奶的份量調較得岩岩好 😄連我朋友唔好咖啡的人都覺得好食😋整體來說,呢間小店都唔錯,唔貴,環境舒適,最重要是即叫即做👍🏻全部點心都是熱辣辣的上👍🏻
買完野順便食埋飯啦
朋友話好耐無食點心
我又無咩所謂,就睇下有咩食啦
發現有間新新地的點心小店
店鋪不大,但都坐得舒適
望住個menu 心大心細
有些點心好特別