2023-04-04 384 views
今晚難得同男朋友出街食飯,有朋友介紹我試下呢間餐廳,有好多創意cocktail,仲有得坐戶外。先睇左menu,見d食物都好多唔同款式,西韓泰越都有,我地總共叫左3款食物。泰式冰鎮鮑魚泰式生蝦就食得多,今次試下呢度個泰式冰鎮鮑魚,一共有4隻,切好片,鮑魚食落好爽口,配埋呢度自家製泰醬,好fresh。黃咖喱蟹肉‧蒜蓉飽店員一送到黎已經聞到好濃既咖喱味,就價錢黎講,個蟹肉既份量絕對超哂標,真係啖啖都有滿滿既蟹肉,蒜蓉飽熱辣辣,仲好脆,黃咖喱本身唔係好辣,口味偏甜,所以唔會蓋過蟹肉本身既鮮味,好出色!鳳尾蝦茴香海鮮汁意大利飯海鮮汁好香濃,再配埋好邪惡既芝士,飯既軟硬度適中,有4隻鳳尾蝦,隻蝦好爽口。呢度除左食物好出色之外,當然要試埋佢地最出名既創意cocktail。Ukiyo-eCocktail用左rum做個base,再溝左梅酒同sake,配埋柚子同橙,飲落唔會太甜,反而有少少柚子同橙既酸,好fruity同開胃。Fiesta呢杯cocktail用左tequila做base,入面加左 Mexican Horchata同木瓜,杯酒上面有藍莓cream配肉桂粉,一大啖飲落去,好match同smoot

泰式冰鎮鮑魚

黃咖喱蟹肉‧蒜蓉飽

鳳尾蝦茴香海鮮汁意大利飯

Ukiyo-e

Fiesta

呢杯cocktail用左tequila做base,入面加左 Mexican Horchata同木瓜,杯酒上面有藍莓cream配肉桂粉,一大啖飲落去,好match同smooth。
整個dinner experience都好舒服同chill,無論係餐廳既look & feel,music,食物,cocktail都好值得encore!
2023-04-03
Type of Meal