每次,當我走入荃灣南豐紗廠,我都會見到第一間台式飲品店 <小蜂兒>!五一勞動節前夕,跟兩位好姊妹出來荃灣,她們由很遠的柴灣及筲箕灣過來,還建議南豐紗廠早上 10:00 開,便那麼早來到!我通常只會去地下及上一層兜個圈就算,她們帶我由地下,每一層走到頂層的空中花園!經過 <小蜂兒>,才得知供應冷熱飲的榴槤奶茶!熱榴槤奶茶 $48店方選用馬來西亞 D24 榴槤! 打開杯蓋榴槤飄香即時湧出來!香濃榴槤味令人一試難忘!混合淡奶及錫蘭紅茶,既香滑又順喉,其水溫熱度剛好入口!剛剛夠甜,夾雜一點馬來西亞 D24 榴槤肉,嚐到一絲絲的榴槤絲,難怪會令人齒頰留香啦!芝麻合桃豆乳茶 $32 (少甜)混合芝麻、合桃、豆乳及紅茶,成品是合桃的淺咖啡色,水溫頗熱,質感濃稠而少甜,健康暖胃之選!

經過 <小蜂兒>,才得知供應冷熱飲的榴槤奶茶!

熱榴槤奶茶 $48
店方選用馬來西亞 D24 榴槤!
 打開杯蓋榴槤飄香即時湧出來!

香濃榴槤味令人一試難忘!

熱榴槤奶茶
芝麻合桃豆乳茶 $32 (少甜)

芝麻合桃豆乳茶
芝麻合桃豆乳茶
2020-05-09
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$48 (Lunch)