2016-02-22 142 views
近排天氣急降又潮濕,要點熱飲驅寒。做完運動經過厚福街,見到這間剛開業不久雜誌有介紹過的Mango X'press有熱飲賣,仲要主打芒果制品,就不其然停下腳步入去試試。點了香芒桂圓薑茶。很創新的配搭,朋友覺得味道ok,而我可能平時經常飲薑茶,接受程度較高,覺得薑味可以濃一點。朋友要keep fit戒糖,店員介紹了比較少甜的芒果紅茶。紅茶配有芒果粒粒,味道都幾夾。我仲外賣了2個布甸回家諗住同老公分享,但最後我們放進雪櫃過了2天才吃,想不到品質沒有什麼變化!芒果3.6牛乳布甸 - 牛奶很濃很細滑,芒果新鮮。可以一試!鮮果芒果布甸 - 芒果布甸好香好滑,上面除了芒果肉外,還有紅豆,不錯。兩個布甸的味道不錯,不太甜,但$28一個略嫌貴左少少。
芒果紅茶

芒果3.6牛乳布甸 | 鮮果芒果布甸

兩個布甸的味道不錯,不太甜,但$28一個略嫌貴左少少。
2016-01-28
Type of Meal