2024-08-22 618 views
小點角落除左旺角之外,係葵芳新都會廣場都有分店~Menu有更新左,甜品小食都有新既。鍾意掃街又貪新鮮既就啱曬!佢完全係將掃街呢件事變得打卡able,而且仲有好多特色菜式。1️⃣ 掃街拼盤2.0($108) 一個拼盤可以滿足多個願望!有XO醬煎腸粉、口水雞、煎釀三寶、燒賣魚蛋、三文魚脆筒,同埋碗仔翅。入面最吸睛既就係三文魚脆筒🤩我地仲專登叫多個可以一人一個食。另外口水雞都好正!佢面頭係有辣椒籽既🔥夠惹味夠辣而且啲雞肉一啲都唔鞋。  2️⃣三文魚沙律脆筒($56) 係掃街拼盤入面都有既,我地專登另外再叫多件食。黑色既脆皮筒,入面係薯仔沙律再加上煙三文魚花,薯仔粒軟淋而且唔會太過多醬太膩,沙律醬份量啱啱好。  3️⃣滷水蛋飯($38) 切半既蛋靚靚的❤️有啲櫻花蝦同菜脯粒拌飯,幾香。  4️⃣蝦頭油撈麵($38) 港式嘢食點少得撈丁😍呢款蝦頭油撈丁帶淡淡蝦油香,仲有啲櫻花蝦係面可以撈埋一齊食。  4️⃣薄荷乳酪芒果雪沙($38) 薄荷味加芒果味夠曬醒神!加埋沙冰質感,絕對夏日必飲!  5️⃣港式奶茶布甸特飲($38) 呢度既奶茶我覺得真係有港式茶餐廳風味,幾有驚喜,茶味夠香。另外配上布甸係底,布甸係有啲似奶凍既,配奶
1️⃣ 掃街拼盤2.0($108)
掃街拼盤2.0
 2️⃣三文魚沙律脆筒($56)
三文魚沙律脆筒
3️⃣滷水蛋飯($38)
切半既蛋靚靚的❤️有啲櫻花蝦同菜脯粒拌飯,幾香。
4️⃣蝦頭油撈麵($38)
蝦頭油撈麵
 4️⃣薄荷乳酪芒果雪沙($38)
薄荷味加芒果味夠曬醒神!加埋沙冰質感,絕對夏日必飲!
5️⃣港式奶茶布甸特飲($38)
 呢度既奶茶我覺得真係有港式茶餐廳風味,幾有驚喜,茶味夠香。另外配上布甸係底,布甸係有啲似奶凍既,配奶茶飲好match!
 6️⃣芝士煙肉薯條($62)
芝士煙肉薯條
芝士醬好多🧀煙肉粒鹹脆,就算擺多一陣再食依然咁好食。
7️⃣即撞木桶豆腐花($42)
即撞木桶豆腐花
好正!佢係成個木桶上!會有埋個沙漏計時⏳大概十分鐘左右開蓋,豆腐花就成形!自己片起啲豆腐花落碗,再加薑汁黃糖,真係有得食有得挽!份量足夠兩至三個人食,數過大概可以裝到四碗。
  8️⃣楊枝甘露($42)
楊枝甘露
有芒果布甸、西米、小丸子、芒果肉。芒果布甸係有口感滑捋捋既~
 9️⃣薑汁燉蛋白雞蛋仔($28)
 呢度啲雞蛋仔好多特別口味!仲有蛋撻味。今次揀左出面冇見過既薑汁燉蛋白味,中間真係有蛋白!一路食係真係覺得食緊薑汁燉蛋既味,可能本身都係蛋,所以同雞蛋仔既味係融合到既👍同埋呢個價食到成底雞蛋仔仲要係有特色既,真係唔貴!
三文魚沙律脆筒
蝦頭油撈麵